maandag 5 november 2012

Bonaire,hier zijn we dan.

Bonaire? 1 van de Nederlandse Antillen, ook wel ABC eilanden genoemd (Aruba\Bonaire\Curacao) ligt op ons te wachten met 31°C warm water, 34°C luchttemperatuur en een heerlijk caraibisch tintje varierend van een  licht blauwe tot azul turquoise zee.
Hoogtij op de riffen, vele duikers in het vliegtuig op weg naar het 'Divers Paradise' want zelfs zo staat het vermeld op elke nummerplaat van de autos op het eiland. Bonaire is divers' heaven on earth...
Kan het nog gemakkelijker? Je duikt overal vanaf de kant het water in en ontdekt de mooiste, maagdelijke riffen op je gemak, zonder afspraken of moeilijke omstandigheden, duik-vrijheid, iets wat vaak moeilijk nog te vinden is.
Alle riffen rondon Bonaire zijn Marineparken,dus beschermd, een goed idee!
Intact,vol met leven, indrukwekkende fauna&flora, ik ga proberen deze week vele onderwerpen op de gevoelige plaat vast te leggen. Want ja, deze week, vergezeld van een aantal Time To Dive-duikers zijn we aan het eerste deel van onze reis begonnen. Een Caraibische verkenning aan boord van de SY Jakker, onder Belgische vlag, 10 weken doorheen 'onbekend' duikgebied van onder andere Colombia, Panama en de San Blas eilanden, de uitdaging.
Nu eerst echter Bonaire. Met Montira, Anne-Marie, Julie, Daisy, maar ook de Jakker-crew Jaklien en Tony , duiken Karen en ik langsheen de riffen op zoek naar avontuur.
Onze aankomst in de Belmar appartments verloopt super vlot, sleutels liggen klaar, (huur)auto staat te wachten en het VIP appartement is alles wat je maar wil...heerlijke start. Even opfrissen na een 10uur durende vlucht en we trekken nr de Beachbar voor een welverdiende Polar, het lokale biertje,gevolgd met een klein hapje voor het slapen gaan. De jetlag, 5uur terug in tijd helpt erg goed bij aankomst en zorgt dat je onmiddellijk kan starten met alle activiteiten.
Nu eerst een goed nachtrust en morgen duiken we er in...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten