donderdag 15 november 2012

Bonaire-Curacao: kleiner-kleinst?

Bonaire bestaat uit 2 delen, speciale vermelding voor Klein Bonaire dan, het mini eiland voor de kust van Bonaire, waarop niemand leeft tenzij schildpadden, leguanen en ander moois!
Wanneer we van Bonaire wegvaren richting onze volgende (duik)bestemming, passeren we Klein Bonaire en bedenken we melancholisch de mooie duiken op dit mini eiland.
Niet te beduiken vanaf de pick-up truck, maar steeds met de boot. Ook de andere TTD-duikers maakten er kennis mee!
We varen enkele uren richting Curacao en hoe kan het ook anders, ook Curacao heeft zijn eilandje, genaamd Klein Curacao, uniek om te duiken en zonder (menselijke) bewoning. We ankeren en trekken op verkenning naar de onmetelijke drop-offs (steilwanden). Ik krijg een waar 'Elphinstone'-gevoel. Gelukkig hebben we voldoende duikflessen aan boord, een 300bar compressor en zelfs stage-flessen met 80% zuurstof-mix voor de lange decompressietijden aanzienlijk in te korten bij diepe duiken. Voor de exploratie compleet te maken, hebben we ook een onder water scooter (Diving Propulsion Vehicle) bij. We kunnen aan de exploratie beginnen, ge-duik-wapend tot op de tanden!

Het Elphinstone gevoel even verklaren: reeds jaren duiken we in de Rode Zee op het rif Elphinstone, gekend voor vele facetten...de laatste reis was oktober met enkele TTD-ers en was een erg groot succes, zelfs de vele haaien lieten zich zien en genieten was de boodschap!









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten