zondag 25 november 2012

Het cruisersleven

Wat doe je zoal aan boord van een jacht? de meest gestelde vraag die mijn ouders te horen krijgen.


Rond half 7 worden we stevast wakker door het luik dat wordt opengeschoven door cpt Tony,
ontbijten doen we buiten in de kuip en dan worden de de plannen voor de dag gemaakt.

Er is weer nood aan extra cola, vlees en brood. dus een uistapje naar de supermarkt staat op het programma....nee we hebben geen auto, zo wordt alles een beetje meer gecompliceerd. Een shuttle bus rijdt om 10 uur naar de grote vreugdenhil ( spar) supermarkt. Captain Tony brengt zijn crew met de dinghy naar de vissershaven. Samen met tientallen andere cruisers, Duitsers, Nederlanders, Fransen wachten we op de bus, de gesprekken komen op gang Totdat de bus aankomt.

In de supermarkt laden we de kar vol met drank, eten ,chips, noem maar op, maar steeds met in je achterhoofd het idee, hoe gaan we dit allemaal dragen en aan boord krijgen? Mama is gelukkig, ze heeft dit keer 2 extra dragers ter beschikking.
Buiten aan de supermarkt herhaalt het eerdere scenario zich weer, tegen 11u staat iedereen opnieuw te wachten op de bus, die toch wel dik 20 minuten op zich laat wachten.
Via onze mobiele marifoon roepen we vanuit de bus Jakker op, zodat Tony weet dat we eraan komen en hij ons kan oppikken met de hele lading eten en drank.
tegen half 1 is alles weggeborgen en is het tijd voor de lunch....even winkelen en de voormiddag is zo om.

Namiddag is het tijd voor een duikje:
Nee geen traditionele bootduik, van de Jakker laden we 2 duikuitrustingen in de Jak, onze dinghy. daar kruipen we alle 4 in duikpak nog eens bovenop en varen we de baai uit richting zee en mooie riffen...dat hopen we althans, niemand van ons heeft hier eerder gedoken. na een tochtje van 20 min vinden we de boei op het buitenrif waaraan we de jak vastmaken.
nu denk je 2 uitrustingen voor 4 man??
Yep omdat de Jak vrij klein is en 4 volledige duikuitrustingen plus personen een beetje teveel van het goede zou zijn voor ons bootje, spreken we af om per koppel telkens de helft van de fles leeg te duiken. T en J starten, daarna duiken we het 'overschot' op. het is een verrassend mooie duik, met een ongelooflijk mooi relief in het rif, dat blijkbaar groot wild' aantrekt. We worden beloond met barracudas, een grote geelvin tonijn...en als kers op de taart een schildpad die even bij ons blijft en toelaat dat we hem/ haar in close up kunnen bewonderen!
we laten de oppervlakte boei op en tijdens onze veiligheids stop horen we Jak eraan komen!
Fantastisch toch op deze vrije manier duiken!!

Maar de dag is nog lang niet voorbij, we worden verwacht op de happy hour bij normans, een vissersbar aan de haven, waar echt elke cruiser heen gaat voor een lokaal pintje (een Polar) en een babbel.  Ja JM en ik ook, sinds een week of 2 doen we immers ons best om ons te integreren in het cruisersleven.....op stap gaan en een pintje drinken maakt daar heel zeker deel van uit, dat is duidelijk. Polar flesjes gaan vlotjes naar binnen en menig straf verhaal wordt verteld. Een aparte wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten