maandag 3 december 2012

Vieren in Cartagena


Samen met Bogota en Medellin, één van de meest bekende steden van Colombia. Een 4 uur durende busrit brengt ons van de marina in Santa Marta tot in het centrum van Cartagena….in de middagwarmte stappen we uit in de mierenhoop van de oude stad. Tientallen mobiele kraampjes verkopen sapjes, ijsjes, lokale maïskoeken, fruit, worstjes, … En dan heb ik de gewone souvenir verkopers nog niet eens meegerekend. Iedereen wilt een graantje meepikken van het toerisme hier…vooral toeristen uit Zuid-Amerika, veel Europeanen lopen hier niet rond.
 




 
 
Dat ontdekten we reeds tijdens onze zoektocht naar een mogelijkheid om euro’s te wisselen voor peso’s. Na anderhalf uur banken platlopen geven we het op. “Que señor? Euro’s? No solamente dolares”. Geen enkele bank wilt onze euro biljetten, het lijkt zelfs of ze er nog nooit van gehoord hebben.
We geven het op en hopen dan met onze plastieken kaarten ergens te komen, alhoewel we daar eerder al slechte ervaringen mee hadden. Maar Murphy blijkt ons gunstig gezind en nog geen 100 m van de laatste bank, zien we zowaar een heus wisselkantoortje. Klein en louche uitziend maar ze wisselen onze euro’s met de glimlach, we raken zelfs van onze laatste guldens uit Curaçao af! Ok, de wisselkoers daar zullen we niet teveel over nadenken.
We voelen ons rijk als we op ontdekking gaan in de oude ommuurde stad. Tijdens de ontdekkingsreizen van oa de Spanjaarde, groeide de stad uit tot een bloeiend economisch centrum. De mooie oude huizen met gigantische binnentuinen en de typische houten balkonnetjes getuigen daar nog steeds van. We slenteren door de smalle straatjes en nemen de atmosfeer van Cartagena in ons op. Als de hitte en drukte ons teveel wordt, vinden we in onze “Casa” een oase van rust en koelte.
 
Genoeg te doen in deze stad, geen probleem dus om met Jean-Marc een memorabele 40ste verjaardag te vieren. We starten met een ochtendwandeling door de ontwakende stad, waar elke verkoper zijn kraampje in gereedheid brengt voor weer een lange, hete dag. Daarna verorberen we een uitgebreide “home made” brunch, die de huishoudster van Casa Marco Polo ondertussen heeft klaar gezet. We genieten van een heerlijk vieruurtje bij de beste patissier in town, drinken een “sundowner” op het terras boven op de wallen van de stad, met een fantastisch uitzicht over het nieuwe Cartagena…kortom we genieten van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten